Alain Goetz

Alain Goetz maakte carrière in de edelmetaalindustrie, maar houdt zich de laatste jaren voornamelijk bezig met belangenbehartiging voor kansarme kinderen en ‘special needs’-kinderen.

De wereld een betere plek maken

De loopbaan van Alain Goetz heeft niet alleen geleid tot het succes en de uitbreiding van zijn zakelijke ondernemingen en belangen in binnen- en buitenland, maar heeft het ook mogelijk gemaakt om de winst te delen met diegenen die in nood zijn, waarbij zijn focus vooral op kinderen ligt. Alain Goetz heeft niet alleen kunnen bijdragen aan de lokale en mondiale economie, maar zijn streven is ook om deze wereld een betere plek te maken voor iedereen.

Kansarme kinderen

Al meer dan vijftien jaar verleent Alain Goetz financiële en andere vormen van hulp aan voornamelijk liefdadigheidsactiviteiten en -diensten die de belangen behartigen van kansarme kinderen, bijvoorbeeld kinderen met een verstandelijke of lichamelijke handicap. Als vader van een jongen met een handicap weet Alain Goetz wat deze kinderen nodig hebben. Hij heeft ervaring en contacten met verschillende steungroepen die opkomen voor de rechten van kinderen met speciale behoeften. Deze ervaring in combinatie met het medeleven met kansarme en beperkte kinderen, heeft ertoe geleid dat hij verschillende liefdadigheidsprojecten steunt in onder andere Oeganda en Dubai.

Alain Goetz Entebbe Children’s Welfare School Uganda

Sinds 2015 steunt Alain Goetz Entebbe Children’s Welfare School in Oeganda, een door de overheid gesteunde school die zorgt voor kinderen met een handicap en speciale behoeften. Hij verleent financiële steun om de school te ondersteunen in het bieden van gezonde maaltijden, rolstoelen en kleding. De financiële steun biedt ook mogelijkheden tot het bouwen van extra infrastructuur, zoals extra kamers, slaapzalen en andere voorzieningen. Medio 2019 werd een nieuw schoolgebouw met twee verdiepingen en zes klaslokalen van de Entebbe Children’s Welfare School in gebruik genomen, mede dankzij de stichting van Alain Goetz, African Gold Refinery Ltd (AGR).

Mooie toekomst bieden

Alain Goetz gelooft dat medeleven en steun van families en zorgspecialisten een grote rol spelen bij het vormgeven van de toekomst van kansarme kinderen en special needs-kinderen. Alain Goetz: “Mijn doel is om de voordelen van toegang tot kwaliteitsonderwijs te delen met zoveel mogelijk ouders van kinderen met speciale behoeften en hen te helpen de droom te verwezenlijken en het volledige potentieel van hun kinderen te benutten, op dezelfde manier als ik voor mijn eigen zoon heb weten te realiseren. We zullen blijven samenwerken met het ministerie om te zien waar we kunnen helpen.”

Dubai Centre for Special Needs

Ook in Dubai ondersteunt Alain Goetz kinderen met speciale behoeften. Sinds 2012 verstrekt hij financiële steun en beurzen aan kinderen in het Dubai Centre for Special Needs. Hij heeft er tot nu toe voor gezorgd dat hij elke student van het Dubai Centre for Special Needs een volledige of twee gedeeltelijke studiebeurzen schonk. Hij doet dit graag om ervoor te zorgen dat deze kinderen hun potentie optimaal kunnen benutten.