Frank Vergalle

Frank Vergalle is een invloedrijke Belgische ondernemer die actief is in de staalbewerking. Hij is bekend als de eigenaar van het welvarende staalbedrijf, Vergalle NV, gevestigd in Oudenaarde.

Van loodgieterspraktijk naar detailhandel in ijzerwaren

In 1950 heeft Frank Vergalle samen met zijn vader staalbedrijf Vergalle opgericht. Het bedrijf is ontstaan door de uitbreiding en uitbouw van hun loodgieterspraktijk in Oudenaarde. Frank Vergalle en zijn vader transformeerden hun bedrijf om tot een detailhandel in ijzerwaren. Met aanzienlijke ervaring in de branche richtten ze meerdere ondernemingen op. Een van de bedrijven dat daaronder valt is Vergalle NV, gespecialiseerd in het versnijden van band- en plaatstaal.

Vergalle NV werd uitgebreid

In 1988 nam Frank Vergalle het roer over van zijn vader bij staalbedrijf Vergalle NV. Gedreven door passie en enthousiasme breidde hij het bedrijf uit. Echter werd het bedrijfspand aan de Gentstraat in Oudenaarde te klein voor de werkzaamheden. Hierdoor verhuisde hij naar een ruimer pand op het industrieterrein van Leupegem in 1999. Door verhuizen naar een ruimer pand, kon hij zijn werkzaamheden vergroten en uitbreiden. Uiteindelijk is hij teruggekeerd naar Oudenaarde op de Berchemweg.

Derde generatie

Frank Vergalle investeerde gericht in innovatie, machines, automatisering, en digitalisering. In de loop der jaren heeft Frank Vergalle niet alleen geïnvesteerd in technologische vooruitgang, maar ook in de ontwikkeling van zijn team. Met een toegewijd team werd Vergalle NV een vooraanstaand staalservicecentrum (SSC). Het bedrijf floreert door de combinatie van geavanceerde machines en een toegewijd personeelsbestand. De continue groei van Vergalle NV is mede te danken aan hun vermogen om te anticiperen op veranderingen in de markt en snel in te spelen op nieuwe kansen. Sinds 2010 is ook de derde generatie Vergalle actief betrokken bij staalbedrijf Vergalle NV.

Energieneutraal produceren

Beseffend dat duurzaamheid essentieel is, streeft Frank Vergalle naar energieneutraal produceren bij Vergalle NV. Dit sluit naadloos aan bij zijn visie van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit vertaalt zich onder andere in de substantiële investeringen in groene energie. Ondanks uitstekende ecologische prestaties, investeerde Frank in 2011 nogmaals in 4851 zonnepanelen, die jaarlijks 1.200.000 kWh opwekken en een jaarlijkse CO2-reductie van 840 ton opleveren, gelijk aan de energiebehoefte van 350 huishoudens.