Henny Pelsers

Henny Pelsers is ondernemer in duurzame energie en focust zich op zonne-energie. Hij is medeaandeelhouder van het bedrijf AMPYR Solar Europe en oprichter van NaGa Solar. Sinds kort richt hij zich op een nieuwe joint venture: AMPYR Solar Europe.

Solarenergie

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in de financiële en juridische sector is Henny Pelsers zich gaan richten op zonne-energie. Als ondernemer investeerde hij in verschillende bedrijven, waar NaGa Solar Holding er een van is. Hierdoor kwam hij erachter dat hij de verduurzaming van de maatschappij een interessant gegeven vindt en ontstond zijn passie voor duurzame energie. Henny Pelsers: “Ik vind het interessant om nieuwe concepten en ideeën uit te werken en te ontwikkelen en te kijken welk effect dit heeft op de verduurzaming van de aarde.”

NaGa Solar

In 1999 richtte Henny Pelsers NaGa Solar op, een familiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van zonne-energie. Bij NaGa Solar staat innovatie voorop en hier komen bijzondere projecten uit voort. Het doel is om meerdere functies aan een solarpark of -gebied toe te voegen. Dus niet alleen het opwekken van zonne-energie, maar bijvoorbeeld ook het laten scharrelen van dieren of beplanting toevoegen. Een voorbeeld van een bijzonder project is Zonnepark Louisegroeve in Limburg, een voormalig afvaldeponie dat sinds drie jaar is omgetoverd tot een solarpark dat goed is voor een stroomvoorziening van circa duizend huishoudens. Ook een drijvend zonnepark in Friesland is een mooi voorbeeld van een bijzonder project. Er wordt gekeken naar hoe een solarproject esthetisch past en daarmee de omgeving positief beïnvloedt.

Werkzaamheden

Als CEO bestaan de werkzaamheden van Henny Pelsers uit het onderhandelen met investeerders en gemeentes. Hiervoor reist hij heel Europa door. Het doel is om nieuwe samenwerkingen te creëren en nieuwe solarprojecten op te zetten in binnen- en buitenland. Binnen NaGa Solar werkt hij nauw samen met onder andere het marketingteam, de financiële afdeling en projectmanagers. “Ik vind het leuk om te onderzoeken welke mogelijkheden ik heb om concepten om te zetten in nieuwe projecten. Dit ontwikkelproces, het bedenken van het idee, dit uitwerken tot een concept en vervolgens kijken en experimenteren welke mogelijkheden we hebben, vind ik boeiend. Het geeft me voldoening als we uiteindelijk het project gerealiseerd krijgen.”

AMPYR Solar Europe

Op dit moment ligt de focus van Henny Pelsers op AMPYR Solar Europe, een joint venture samen met AGP Group en Hartree Partners (investering van Oaktree Group). De joint venture brengt AGP’s expertise op gebied van ontwikkeling van grootschalige hernieuwbare energie, Hartree’s expertise op gebied van subsidieloos financieren van projecten middels power purchase agreements en NaGa’s lokale relaties en expertise op gebied van ontwikkeling samen. AGP, Hartree en NaGa Solar zijn gelijkwaardige partners in deze joint venture. AMPYR Solar Europe zal zich in eerste instantie focussen op Engeland, Nederland en Duitsland met hoofdvestigingen in Maastricht (Kasteel Geusselt), Frankfurt en Londen.