Iven De Hoon

Iven De Hoon is de oprichter van De Hoon & Partners Group, een fiscaal advieskantoor. Hij heeft ruim 25 jaar werkervaring in de fiscale en juridische sector en heeft zijn kennis en passies perfect weten te combineren. Zo heeft Iven De Hoon een aantal boeken en artikelen over fiscaliteit op zijn naam staan en was hij de eerste hoofdredacteur van de in Leuven gevestigde uitgeverij Indicator. Indicator heeft in heel Europa vestigingen maakt furore met haar nieuwsbrieven voor zelfstandigen en ondernemers (Tips en Advies).

Fiscale carrière

Voordat Iven De Hoon De Hoon & Partners opzette, heeft hij de studie Rechten aan de Universiteit Antwerpen gevolgd. Aansluitend daarop studeerde hij een jaartje aan het gerenomeerde Vlerick Instituut in Gent. Van jongs af aan heeft zijn vader hem geleerd dat creatief denken, hard werken en focussen op je doel de formule is tot succes. Met deze mentaliteit ging hij aan de slag als fiscaal jurist bij een accountantskantoor en startte hij zijn carrière.

Auteur Belastingparadijzen

Na een aantal jaren actief te zijn geweest als fiscaal jurist, besloot Iven De Hoon gehoor te geven aan zijn andere passie: schrijven. Hij was vanaf het prille begin betrokken bij het succesverhaal van de uitgeverij Indicator en was hier één van de drijvende krachten. Zelf bekleede hij de functie van hoofdredacteur bij de uitgeverij. Ook gaf hij diverse adviesbrieven uit in meerdere landen, waaronder de adviesbrief ‘Tips en Advies Belastingen’. Iven de Hoon zijn handelsmerk is om complexe materie als fiscaliteit in begrijpbare taal uit te leggen met de nodige humor en creativiteit. Ook volgden er meerdere boeken over internationale fiscaliteit, zoals ‘Hoe maak ik mij onzichtbaar voor de fiscus’ en ‘Belastingparadijzen’, uitgegeven door Roularta.

Oprichter van De Hoon & Partners

Het is voor Iven De Hoon belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen. Op zoek naar een nieuwe uitdaging besloot hij in 2007 zijn eigen internationale belastingadvieskantoor op te richten onder de naam De Hoon & Partners Group. De Hoon & Partners voorziet cliënten van betrouwbaar fiscaal en juridisch advies. Het kerndoel hierin is altijd een persoonlijke benadering en een transparante werkwijze.

Denken in oplossingen

Iven De Hoon denkt altijd mee in creatieve oplossingen. Vraagstukken zijn bijvoorbeeld hoe een internationale expat om moet gaan met dubbele belasting. Of hoe kan je als digital nomad fiscaal door het leven te gaan? Welke fiscale en juridische uitdagingen zijn er wanneer je in een ander land gaat wonen of investeren? De laatste jaren werd er ook meer aandacht besteed aan cryptocurrencies, en Portugal en Bulgarije als fiscaal ideale vestigingsplaats voor bedrijven of als individu.

Het hoofdkantoor van De Hoon & Partners is gevestigd in Sofia, Bulgarije. Daarnaast zijn er diverse vertegenwoordigingen en samenwerkingsverbanden te vinden in verschillende landen, waaronder België, Engeland, Portugal en Nederland.

Passies

Het internationale aspect heeft Iven altijd al aangetrokken. Zo is reizen een van de dingen die hij graag doet. Inmiddels is Iven De Hoon naar 65 landen afgereisd. Niet alleen voor zichzelf, maar ook om zijn klanten beter te leren begrijpen en andere culturen te ontdekken. In zijn vrije tijd is Iven De Hoon graag actief bezig. Wandelen, golven, zeilen en lezen zijn hobby’s waar hij zich graag mee bezighoudt. Ook geniet hij ervan om te zien hoe zijn drie kinderen zelf volwassen worden en de eerste stappen zetten in hun carrière. Hij probeert ze de werkethiek die hij van zijn vader heeft geleerd mee te geven. Naar eigen zeggen is hij daar tot nu toe goed in geslaagd.