Jan Callewaert

Jan Callewaert is een echte Belgische ondernemer. Bovenal staat Jan bekend als de oprichter van het bedrijf Option. Daarnaast was hij ook een tijdje actief als voorzitter van Oud-Heverlee Leuven, een voetbalclub. Laten we beginnen bij het begin; de start van zijn carrière.

Start van de carrière van Jan Callewaert

Jan genoot zijn opleiding aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Na het afmaken van zijn middelbare school koos hij ervoor om een bachelor Filosofie te gaan volgen. Hij rondde deze bachelor succesvol af en ging vervolgens verder met een master. Gedurende deze master leerde hij alles over het vak van handelsingenieur. Zijn opleiding bleek uiteindelijk een belangrijke basis voor successen in de toekomst.

Oprichting Option

Al in 1986, op 30-jarige leeftijd, besloot Jan Callewart een bedrijf op te richten. Hij noemde het bedrijf Option en werd direct CEO en voorzitter van de raad van bestuur. Het bedrijf hield zich vooral bezig met draadloze technologie. Voornamelijk op het gebied van portables zette het flinke stappen in draadloze communicatie. En dit ging ook zeker niet onopgemerkt. In oktober 2005 won het bedrijf zelfs een prijs. Option werd uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar. Niet veel later werd dit ook gevolgd door een individuele prijs voor Jan zelf. Hij werd verkozen tot Manager van het Jaar. Na deze prijs in ontvangst te hebben genomen, maakte hij ook een aantal jaar deel uit van de jury.

Wat deed Jan Callewaert nog meer?

Daar waar Option weliswaar een groot deel van zijn leven uitmaakte, is het zeker niet alles wat Jan door de jaren heen gepresteerd heeft. Zijn lijst aan prestaties is zeer inspirerend. Enkele dingen die Jan nog meer wist te presteren, zijn:

  • Schrijven van een boek: Jan Callewaert schreef een boek. In dit boek geeft hij een kijkje in de wereld van ondernemen en innoveren. De naam van het in december 2006 verschenen boek is ‘Van de hemel naar de hel en weer terug’. Een boek dat een warm onthaal kreeg en veel ondernemers bepaalde vormen van inspiratie bracht.
  • Aankoop Tafelrond: Tafelrond is een gebouw in Leuven. Het bevindt zich aan de Grote Markt. In juni 2005 legde Jan ongeveer 6,4 miljoen euro neer om dit gebouw over te nemen. Dit omdat hij er grote plannen voor had. Uiteindelijk renoveerde hij het Tafelrond en opende in 2016 en 2017 een restaurant en bijbehorend hotel.
  • Voorzitter voetbalclub: Een andere belangrijke en hoge functie in een hele andere wereld. De voetbalwereld wordt vaak als zeer uitdagend gezien wanneer je uit de zakenwereld komt. Jan Callewaert vond het een mooie uitdaging en werd in mei 2010 voorzitter van Oud-Heverlee Leuven, dat in de tweede klasse uitkwam. De periode die volgde was redelijk succesvol, onder andere met een promotie naar de eerste klasse tot gevolg. In november 2014 werd hij opgevolgd door een andere voorzitter.

Jan Callewaert is een voorbeeld van een echte, inspirerende ondernemer. Altijd op zoek naar uitdagingen en niet bang om iets nieuws te proberen. Het resultaat is dat hij op veel verschillende gebieden successen wist te boeken.