Jurgen Ingels

Jurgen Ingels is een van de meeste bekende ondernemers van het land. Deze ondernemer in hart en nieren is vaak in het nieuws te zien, grotendeels vanwege zijn verschillende ondernemingen. Jurgen zit nooit stil en heeft over een groot aantal onderwerpen een uitgesproken mening.

Opleiding en begin carrière

Jurgen Ingels studeerde twee jaar lang in Oostende voor industrieel ingenieur. Echter werd hij plotsklaps ziek en moest hij noodgedwongen stoppen met studeren. Na een tussenperiode hervatte hij het studeren weer door naar de Universiteit van Antwerpen te gaan. Daar volgende hij Politieke en Sociale Wetenschappen.
Na het afronden van de studie ging hij aan de slag bij een bank. Dit bleek uiteindelijk een zinvolle tussenstap om te leren over de zakenwereld. Onder andere zijn investeringen voor de bank in technologiebedrijven brachten hem veel nieuwe kennis. Dit was dan ook de basis voor de oprichting van Clear2Pay.

Oprichting Clear2Pay

Clear2Pay is een bedrijf dat gericht is op het vinden van oplossingen voor overboekingen en betalingen en de techniek die daarachter schuilgaat. Jurgen Ingels richtte Clear2Pay dus op en haalde al snel specifieke versterkingen binnen om het bedrijf uit te breiden. En met succes. De onderneming groeide uiteindelijk uit tot meer dan 450 man sterk en een omzet die de grens van 40 miljoen euro passeerde. In 2014 besloot een betalingsprovider, FIS, Clear2Pay over te nemen. Ze betaalden 375 miljoen euro.
Het bedrag dat Jurgen hier aan overhield, herinvesteerde hij meteen weer in nieuwe technologiebedrijven.

Geheim van ondernemen volgens Jurgen Ingels

Jurgen is van mening dat er een aantal zaken zijn die uiteindelijk verantwoordelijk werden voor zijn langdurige succes. Hij geeft aan dat je als beginnend ondernemer rekening moet houden met de volgende punten:

  • Minimaliseer tijdsverlies: Jurgen doelt hiermee op onnodig tijdverlies. Het aantal onnodige meetings is volgens hem veel te hoog. Je kan in een kwartiertje gedaan krijgen wat je wil, wanneer een meeting efficiënt wordt uitgevoerd. Het digitaliseren van processen is hierin bijzonder zinvol.
  • Focus: Focussen is van grote waarde. Afleiding is een van de grootste veroorzakers van vertraging. Door je 100% te focussen op dat wat je op dat moment aan het doen bent, bereik je het meeste. Jurgen kwam er al snel achter dat dat ook de manier was om verschillende bedrijven te kunnen helpen. Door telkens specifiek tijd vrij te maken voor één bedrijf per keer.
  • Leer van anderen: Inspiratie en kennis die je van anderen kan krijgen, is extreem waardevol. Jurgen stelt dan ook dat hij veel inspiratie heeft gehad van andere ondernemers. Door van anderen te leren, kun je jezelf een hoop onnodige fouten besparen. Je ontwikkeling komt in een stroomversnelling.

De toekomst van Jurgen Ingels

Jurgen is stellig dat hij ook in de toekomst gewoon blijft ondernemen. Het zit gewoon in hem. Ondernemen is leuk. Zeker om telkens weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Met de technologische vooruitgang van vandaag de dag is de echte ondernemer continu op zoek naar manieren om dit toe te passen.