Max Scheirs

Max Scheirs (Antwerpen, 1942) is een Vlaamse ondernemer die carrière heeft gemaakt in de retail sector. Hij was actief in de doe-het-zelf branche. Inmiddels is Max Scheirs met pensioen en hebben zijn vier kinderen de fakkel van hem overgenomen.

Doe-het-zelfzaken

Max Scheirs had van jongs af aan al persoonlijke interesse in de retail sector. Als jongvolwassene dwaalde hij graag door de winkelgangen en observeerde hij de winkelinrichting. Na het afronden van zijn studies aan de Universiteit van Antwerpen, ging Max Scheirs bij de doe-het-zelfketen Wickes werken. Door zijn gedrevenheid en noeste arbeid wist Max Scheirs zich op te werken binnen de retail branche. Zo groeide hij van assistent bouwmarktleider door naar filiaalmanager om vervolgens zelf aan het roer van Gamma België te staan. Naar eigen zeggen kwam dit door de nodige vakkennis te combineren met het gebruik van zijn ‘gezond boerenverstand’.
In oktober 1992 besloten Max Scheirs en twee compagnons om Hubo België over te nemen van Hubo Nederland. Dit waren in die tijd achtentwintig winkels, verspreid over heel België. Scheirs en zijn compagnons hebben de keten doen uitgroeien tot zo’n honderdvijftig filialen in totaal, waarvan een deel in handen van franchisenemers.

Altijd op de hoogte

Max Scheirs is altijd geïnteresseerd geweest in alles wat met doe-het-zelf te maken heeft. Zo las hij wekelijks de reclamefolders van ‘de concurrentie’ en heeft hij wellicht ook elk doe-het-zelfboek gelezen. Inmiddels heeft Max Scheirs de respectvolle leeftijd van 79 jaar bereikt en is hij al enige tijd gepensioneerd, maar de doe-het-zelffolders leest hij nog altijd graag. Samen met zijn vrouw heeft Max Scheirs vier kinderen. Hij heeft zijn drie zonen en dochter altijd gemotiveerd om iets te doen wat zij graag doen. Hoewel hij hen niet heeft verplicht, zijn alle vier zijn kinderen inmiddels actief in de familie holding. Wel focussen zij zich op professioneel vlak ook elk op hun persoonlijke interesses, zoals bijvoorbeeld vastgoed, retail en private equity.

Vive la France

Samen met zijn vrouw brengt Max Scheirs graag zijn vrijetijd door in één van hun vakantiehuizen in Frankrijk. Daar vinden ze rust en trekken ze zich beide graag terug met een goed boek. Ook genieten ze beide erg van de Franse natuur en cultuur, en het reizen in het algemeen. Tijdens het reizen is een van de stokpaartjes van Max Scheirs om zoveel mogelijk plekken van de Werelderfgoedlijst te bezoeken. Helaas loopt dit project momenteel enige vertraging op.