Nicolas Steisel

Nicolas Steisel richtte samen met Frederic Rouvez een eigen restaurantketen op, genaamd EXKi. Door middel van een origineel concept veroverden ze uiteindelijk het land. Ook voor Nicolas werd de fundering voor een succesvolle carrière gelegd tijdens zijn opleiding.

Opleiding

Nicolas genoot zijn opleiding aan de Solvay Business School in Brussel. Hij leerde hier alles over hoe een commercieel ingenieur te werk gaat. Deze jaren hebben hem veel kennis bijgebracht, die hij later kon gaan toepassen in de echte wereld. Na het succesvol voltooien van deze opleiding werd het tijd voor een grote stap in de zakenwereld.

Oprichting EXKi

In 2001 richtte Nicolas samen met Frederic EXKi op. Hij werd direct CEO en nam een hoop verschillende taken op zich. Zo werd hij verantwoordelijk voor de communicatie en de marketing en richtte hij zich op de productontwikkeling. Uiteindelijk betekende dit ook dat hij de bevoorrading en logistiek van de restaurant ging regelen.
In de basis is het concept dat Nicolas met EXKi op de markt bracht dat verkoop van voedsel gebaseerd moest zijn op natuurlijke en verse producten. Dit bleek zeer succesvol, want ondertussen hebben ze meer dan 40 restaurants in vier landen weten te openen. In totaal is hij baas over meer dan 400 mensen. Samen met zijn zakenpartner werd Nicolas Steisel uitgeroepen tot manager van het jaar in 2009.

Zakenpartner Frederic Rouvez

Voor zijn zakenpartner Frederic Rouvez heeft Nicolas Steisel niks dan lof te spreken. Ondertussen hebben ze al jarenlang een hele goede verstandhouding, die het besturen van EXKi alleen maar makkelijker maakt. Ze kwamen met elkaar in contact via de GIB-Groep. Doordat ze daar beiden werkzaam waren, wisten ze uiteindelijk samen de stap te maken naar het volledig runnen van EXKi. Nicolas gaf later aan dat een goede samenwerking essentieel is voor succes in ondernemen. Het maakt veel meer mogelijk dan wanneer je helemaal alleen aan de slag moet.

Focus op duurzaamheid

Nicolas heeft zelf aangegeven dat hij verregaande interesse heeft in het onderwerp duurzaamheid. Zeker nu het wereldwijd steeds meer aandacht krijgt, is het met toenemende mate een belangrijke focus. Zo is er met het ReThink project ook speciale aandacht voor. Het gaat dan vooral om duurzame ontwikkeling van bijvoorbeeld voedsel. Al met al draagt ook Nicolas Steisel zijn steentje bij aan duurzaamheid.

Van je passie je beroep maken

Een belangrijk onderdeel van succesvol ondernemen, is iets doen waar je ook echt passie voor hebt. Nicolas gaf bij de oprichting van EXKi al aan dat lekker eten één van zijn passies is. Dit heeft hem ertoe gezet om ook echt actie te ondernemen op dat gebied. Als één van de redenen waarom het uiteindelijk succesvol is geworden, noemt hij dan ook de passie die hij ervoor voelde. Dit zorgde ervoor dat hij in staat was om net dat extra stapje te zetten. Simpelweg omdat het ook gewoon zo leuk was om te doen.
Zo is ook het verhaal van Nicolas Steisel er weer eentje waar veel inspiratie uit te halen valt. Er is veel mogelijk wanneer je met de juiste mensen de juiste uitdaging aangaat.