Frank Vlayen

Frank Vlayen is partner van Waterland Private Equity Investments. In 2005 begon hij bij Waterland om de activiteiten van de Nederlandse private-equitygroep in België op te starten. De eerste tien jaar vervulde hij deze rol als partner. Daarna acht jaar als Group Managing Partner en sinds 2023 weer als partner.

Group Managing Partner

Als Group Managing Partner was Frank Vlayen verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur en een aantal specifieke doelmarkten binnen de Waterland investeringsthema’s in de regio België. Onder leiding van Frank Vlayen groeide Waterland flink op internationaal niveau. In 2015 was het bedrijf actief in de Benelux en Duitsland. In België werkten Frank Vlayen en zijn huidige opvolger Cedric van Cauwenberghe onder meer op deals rond de farmaceutische leverancier Fagron, Napoleon Games, de rusthuisuitbater Senior Living Group, het kraanbedrijf Sarens, de hostinggroep Combell, de isolatiegroep Ipcom en Omega Pharma.

Carrièreverloop

Frank Vlayen volgde een studie economie aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Hij studeerde cum laude af en kiest voor een aanvullende studie MBA aan de Vlerick Business School. Deze studie ronde hij magna cum laude af. Zijn carrière start hij bij de Generale Bank, de voorloper van Fortis, nu bekend als BNP Paribas. Hij wordt specialist in bedrijfsfinancieringen. In 1993 switcht hij naar energiebedrijf Tractebel. Daar vervulde hij verschillende senior functies op het gebied van business development, operationeel management en projectfinanciering. Vervolgens werkt Frank Vlayen twee jaar bij de Amerikaanse bank Citigroup in Londen, waarna hij overstapt naar het adviesbureau Accenture UK. Hier werkt hij vier jaar als Engagement Partner. waar hij nuts- en industriële bedrijven adviseerde op het gebied van M&A en bedrijfsstrategie.

Investeringsfonds Waterland

In 2005 komt Frank Vlayen terecht bij het investeringsfonds Waterland, waar Omega Pharma een van zijn grootste succesvolle projecten is binnen Waterland. Samen met CEO Marc Coucke haalt Waterland in 2012 Omega Pharma van de beurs. Twee jaar later werd het verkocht aan het Amerikaanse Perrigo voor 3,8 miljard euro, inclusief schulden. Waterland verdrievoudigde naar verluidt zijn oorspronkelijke inzet.